Popularni namaz više neće biti isti
Ilustracija

Novi ukus nutele

Popularni namaz više neće biti isti

Nutela se ponovo nalazi na udaru kritika potrošača - ovaj put jer su promijenili recept.

Potrošači su ogorčeni i kritikuju Ferero roše jer je promijenio recept za njihov omiljeni namaz. Potvrda iz Ferera došla je nakon što je promjene uočila njemačka grupacija za zaštitu potrošača.

Kako su naveli, namaz će sadržati više šećera, a samim tim će se i lakše razmazivati. 

A koje su izmjene u Nutelinom novom receptu: Udio mlijeka u prahu se povećao sa 7,5 na 8,7 odsto, a dodat je i šećer, pa umjesto dosadašnjih 55,9 odsto, Nutela sadrži 56,33 odsto - tako da je "nova" nutela još slađa. 

Ferero je potvrdio da je sprovedeno "prilagođavanje", ali su istakli i da mnogi drugi brendovi redovno vrše promjene. 

Oni su istakli i da kvalitet, kao i ostali ključni aspekti ostaju isti. 

Međutim, na desetine hiljada potrošača je putem društvenih mreža pokazalo svoj bijes i svoje frustracije zbog promjena ove omiljene poslastice. 

Jedan od komentara je da se jednostavno neke stvari u životu ne smiju uraditi, a ovo je kako kaže, upravo jedna od njih. 

Podsjetimo, nutela se našla na meti kritika u januaru ove godine, zbog palminog ulja, koje je jedan od sastojaka ovog namaza, a ima kancerogena svojstva.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.