Izvinjenja ATPa zbog provokativne ceremonije žrijeba
Izvor:Twiter

"Neće se ponoviti"

Izvinjenja ATPa zbog provokativne ceremonije žrijeba

Organizacija ATP izvinila se juče teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa djevojaka modela tokom žrijeba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

"Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koje je izazvala ceremonija žrijeba. Namjera je bila da obuhvatimo bogatstvo Milana kao prijestonice mode i tenisa, kao vrhunskog sporta. Na kraju je sve imalo gorak ukus. Duboko žalimo zbog toga i uvjeravamo da se nešto slično više neće dogoditi", navodi se u saopštenju.

Žrijeb je obavljen juče u Milanu, a u teniskoj javnosti je opisan kao "skandalozan", jer su mladi igrači izlazili na modnu pistu, u društvu italijanskih modela, djevojaka koje su ispod odjeće, na tijelu, skrivale oznake "A" i "B", koje su označavale u kojoj će grupi naći teniseri.

Mladi teniseri su, po scenariju, birali djevojke koje im se više dopadaju i s kojima će izaći na pistu.

Jedna djevojka je oznaku "A" imala butini te je podigla suknju, drugoj je oznaka bila ispod kragne, a jednoj ispod bluze.

U dijelu javnosti ceremonija je opisana kao seksistička.

Nekadašnja šampionka Vimbldona Francuskinja Ameli Morezmo na tviteru je napisala "Sramota!".

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.