Stigli rezultati alko-testa Tonija Cetinskog nakon nesreće

Sjutra rezultati obdukcije

Stigli rezultati alko-testa Tonija Cetinskog nakon nesreće

Poznati pjevač Toni Cetinski (48), koji je prekjuče u Pustoj ulici u Rovinju "mercedesu" prešao preko 62-godišnjeg muškarca, u tom momentu nije imao alkohola u krvi, pokazao je alko-test.

Da li je 62-godišnjak bio mrtav kada je pjevač kolima prešao preko tijela, pokazaće obudkcija, jer je tijelo preminulog prevezeno na Odjeljenje patologije Opšte bolnice Pula, gdje će po nalogu državnog tužioca biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Ono što je zasad poznato je da je stariji muškarac pregažen poslije jednog oštrog zavoja, a da li je u tom momentu bio živ ili je već bio mrtav, utvrđuje se i vjerovatno će biti poznato sjutra.

Od obdukcije pregaženog muškarca, ali i rezultata vještačenja kojom je brzinom vozio, zavisi da li će istražni organi utvrditi da pjevač nije odgovoran za nesreću ili će možda protiv njega biti podnijeta prijava, prekršajna ili krivična.

Do popularnog pjevača juče nije bilo moguće doći jer se nije javljao na pozive, kao ni njegova menadžerka Sonja Crnkov. Nekoliko sati poslije nesreće Cetinjski je objavio saopštenje u kom je tvrdio da nije odgovoran i da mu je to "najgori dan u životu".

Njegov otac Mirko, rekao je da Toni nije mogao da vozi brzo jer je ulica vrlo uska.

''O stradalome znam samo da se radi o nekom Braci, koji, kako sam čuo skuplja i prodaje boce, a s ve ono što zaradi potroši u obližnjem lokalu'', rekao je Mirko Cetinjski.

Međutim, na hrvatskim portalima juče se pojavio snimak koji najblaže rečeno ne ide naruku pjevaču i govori suprotno od Mirković tvrdnji da Toni nije mogao da vozi brzo. Upravo za potrebe jedne emisije, prije izvjesnog vremena, Toni je odlučio da pokaže šta sve umije u uskim ulicama Rovinja.

Sa njim je u automobilu bila i voditeljka koja je vrištala zbog brzine kojom je vozač vozio uskim ulicama. Tom prilikom Toni je nasmijan i bez straha pokazivao svoju spretnost u vožnji, vjerovatno, nedozvoljenom brzinom.

Hrvatski mediji su prenijeli izjave pojedinih saobraćajnih sručnjaka koji su tvrdili da taj snimak kompromituje pjevača.

Cetinski je juče u saopštenju za javnost rekao da je taj snimak zloupotrijebljen i da nema veze sa strašnom nesrećom.

''Nažalost, u medijima se odmah pojavio snimak sa Youtube-a iz marta 2017., za koju saobraćajni stručnjak Željko Marušić tvrdi da se radilo o "brutalnom ugrožavanju sigurnosti", što apsolutno nije tačno. Radi se o snimku nastalom za potrebe emisije "Star in the Car", koja je zabavnog karaktera i vožnja tokom snimanja je obavljena u kontrolisanim i sigurnosnim uslovima, te kao takva ne može predstavljati nikakav dokaz o eventualnoj nepropisnoj vožnji gospodina Tonija Cetinskog tokom jučerašnjeg dana, niti je sa istom u bilo kakvoj uzročnoj vezi. Zvaničnici policije su se na licu mjesta uvjerili da oštrina zavoja i širina ulice ne dopuštaju brzu i neopreznu vožnju, a kako se gospodin Toni Cetinski kretao oprezno, ovaj događaj predstavlja splet nesretnih i tragičnih okolnosti za porodicu pokojnika kao i za cijelu porodicu Cetinski'', navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.