Nikolić: Poslanici DF-a svjesni da je bojkot  uzdrmao opoziciju, a ne vlast
Miloš Nikolić

Izbori će biti u redovnom roku

Nikolić: Poslanici DF-a svjesni da je bojkot uzdrmao opoziciju, a ne vlast

Poslanici Demokratskog fronta vratili su se u Skupštinu svjesni da je bojkot propao, te da je umjesto željene krize sistema, on zapravo doveo do krize opozicije u cjelini, ocijenio je u intervjuu za Pobjedu Miloš Nikolić, poslanik DPS-a.

"Smatram da su crnogorske institucije u prethodnih godinu pokazale snagu i profesionalnost, budući da su odbijeni svi pokušaji opozicione opstrukcije sistema. Upravo je destrukcija i stalno atakovanje na sistem u cjelini osnovna matrica ponašanja čitave opozicije u posljednje dvije godine", kazao je Nikolić.

Govoreći o dijelu opozicije koji je kategoričan u stavu da se neće vraćati u parlament, Nikolić je rekao da su izbori 2016. bili fer i leigitimni. u skladu sa najvišim standardima koji su rezultat upravo opozicionih zahtjeva.

"To su i oni posredno priznali tako što su na osnovu tih izbora formirali vlast u Kotoru i Budvi. Prema tome, u ovim političkim okolnostima ne postoji bilo kakva potreba za ponovnom provjerom izborne volje birača. Smatram da je istrajnost u bojkotu koji je doživio krah pokazatelj dosljednosti u pogrešnosti koja je konstanta crnogorske opozicije. Izbori će biti u redovnom roku i pozivam kolege da do tada svi zajedno radimo posao za koji su nas građani birali u institucijama sistema", dodao je Nikolić.

Upitan da li očekuje da opozicija promijeni stav i počne da učestvuje u radu skupštinskog tijela za primjenu OEBS-ovih preporuka, Nikolić je kazao kako se nada da će opozicija to učiniti.

"Duboko se nadam promjeni stava opozicije. Ipak, svjestan sam koliko je opozicija „zaglibila“ u sopstvenu neodgovornost prema onome što su državni interesi i ispunjenje obaveza na tom putu. Elementarna politička, profesionalna i ljudska ozbiljnost morala bi navesti opozicione kolege da se priključe Radnoj grupi kako bismo zajedno radili na poboljšanju izbornog sistema. Međutim, imajući u vidu kakvo je bilo njihovo ponašanje prethodnih godinu, mislim da to od njih teško možemo očekivati".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.