Budućnost nanijela poraz Mecu, savladale ih rezultatom 23:18
Foto: Antena M

Pokazale karakter kada je bilo najteže i najvažnije

Budućnost nanijela poraz Mecu, savladale ih rezultatom 23:18

Rukometašice Budućnosti su pokazale karakter, kada je bilo najteže i najvažnije – u utakmici, koju su morale da pobijede da bi otvorile put u drugu fazu elitnog takmičenja, savladale su Mec 23:18 i francuskom timu nanijele prvi poraz u grupi, ali i u cijeloj sezoni.

Igrajući pod pritiskom, svjesne da bi ih treći poraz u grupi udaljio od glavne runde Lige šampiona, djevojke Dragana Adžića su izetnom odbranom zaustavile napadački potencijal francuskog tima, imale nestvarnu Darli Zokebi de Paulu na golu, a u napadu bile i strpljive i hrabre...

Igračice Budućnosti odigrale su maestralnih 30 minuta u defanzivi, u prvom poluvremenu primile svega sedam golova, protiv tima koji je na prethodna tri meča postigao 87 pogodaka (29 po utakmici).

I u nastavku je energija bila na maksimalnom nivou, a strah nakon što je Mec smanjio na minus dva (17:15), brzo je raspršen, pa su „plave“ u posljednjih deset minuta ušle sa prednošću od 19:15...

Ispostavilo se da je zaliha bila dovoljna da se ostvari pobjeda, koja bi mogla da bude i odlučujuća u borbi za nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Đurđina Jauković je bila najefikasnija sa osam golova, Đurđina Malović je postigla pet, a Itana Grbić tri. Darli Zokebi de Paula je imala 14 odbrana.

U timu Meca, pet golova Grejs Zadi, devet odbrana Marine Rajčić.

Nakon četiri kola Mec ima tri pobjede i poraz, Budućnost i Bitighajm po dvije pobjede i dva poraza, a Vajpers jednu pobjedu i tri poraza.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.