Čak Noris tuži farmaceute: Tvrdi da su mu otrovali ženu
Čak Noris

Tuži 11 farmaceutskih kompanija

Čak Noris tuži farmaceute: Tvrdi da su mu otrovali ženu

Glumac Čak Noris (77) tuži 11 farmaceutskih kompanija jer smatra da su otrovale njegovu suprugu hemikalijama koje koriste za MRI skeniranje. Glumac traži deset miliona dolara (oko 8.600.000 eura) odštete.

Bivša manekenka Đina Noris (54) prije pet godina je u jednoj sedmici imala tri magnetne rezonance zbog reumatskog artritisa, pri čemu su joj doktori ubrizgavali boju za kontrast.

Ona tvrdi da je su materije kojima se popravljala jasnoća nalaza zamalo odvele u smrt i navodi da joj je tretman izazvao još dva miliona dolara troškova za liječenje njegovih neželjenih posljedica.

Ona dodaje da otkako je podvrgnuta magnetnim rezonancama konstantno osjeća slabost, iscrpljenost, bolove i žarenje u tijelu. U godinama nakon magnetne rezonance ona je, stoji u tužbi, redovno podvrgavana tretmanima matičnim ćelijama zbog problema sa centralnim nervnim sistemom.

Noris je u srijedu tužio proizvođače gadolinijuma tvrdeći da je Đini donio rijetku vrstu bolesti koju izaziva ovaj metal, često korišćen prilikom magnetnih rezonanci.

“Nažalost, tužba je jedini način da farmaceute pokušamo da natjeramo da se odgovorno ponašaju. Iako su mnogi životi dovedeni u opasnost nakon magnetne rezonance, ove kompanije insistiraju na tome da ne postoji veza između gadolinijuma i tegoba pacijenata, iako je poznato da teški metali ostaju godinama u organizmu”, naveo je par.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.