Administratini odbor pokrenuo proces razrješenja Vukčevića
Nikola Vukčević, Foto: Rtcg

Sukob interesa

Administratini odbor pokrenuo proces razrješenja Vukčevića

Konačnom odlukom Agencije za sprječavanje konflikta interesa, utvrđeno je da je član Savjeta RTCG Nikola Vukčević bio u sukobu interesa, jer je istovremeno sa obavljanjem javne funkcije ostvario imovinsku korist po osnovu ugovornog odnosa sa privrednim društvom Galileo production iz Podgorice, čije je djelatnost proizvodnja filmova.

Administrativni odbor je zato pokrenuo proces njegovog razrješenja sa te funkcije.

Vukčevića će, kako su odlučili, pozvati na sjednicu ovog odbora, koja je zakazana za 15. novembar u 12 časova.

"Predlažem da odbor pokrene postupak razrješenja člana Savjeta Nikola Vukčevića i uputi mu poziv na izjašnjavanje", kazao je na današnjoj sjednici predsjednik Administrativnog odbora, Ljuiđ Škrelja.

Vukčević, međutim kaže da se na odluku Agencije za sprječavanje korupcije žalio Upravnom sudu, i da ta odluka nije pravosnažna.

"U skladu sa pravnom prodcedurom podnio sam tužbu Upravnom sudu na odluku ASK, jer smatram da je odluka donešena na bazi pogrešne primjene materijalnog prava, pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, uz čitav niz procesnih nedostataka. Ovaj postupak je u toku pred nadležnim organima, stoga odluka ASK nije pravosnažna, pa se po njoj ne može postupati, uključujući i današnju odluku Administrativnog odbora", kazao je Vukčević za TVCG.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.