Ivana Rabrenović i Miloš Rakonjac odlikovani medaljom za doprinos očuvanju mira
Foto:MUP

Priznanje pripadnicima crnogorske policije

Ivana Rabrenović i Miloš Rakonjac odlikovani medaljom za doprinos očuvanju mira

Medalje za doprinos očuvanju mira u Nikoziji primili su pripadnici crnogorske policije Ivana Rabrenović i Miloš Rakonjac koji su u misiji angažovani od 15. maja 2017.godine.

Mirovna misija Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP) je, 20. oktobra 2017. godine, organizovala svečano dodjeljivanje medalja Ujedinjenih nacija za pripadnike policijskih snaga Ujedinjenih nacija pod nazivom “UN Medal Parade”.

Odlikovano je ukupno 24 policijska službenika.

Medalje za doprinos miru na ostrvu su uručene od strane Šefice misije UN-a na Kipru Elizabet Špehar.

Medalje za doprisnos očuvanju mira su primili i pripadnici crnogorske policije Ivana Rabrenović i Miloš Rakonjac koji su u misiji angažovani od 15. maja 2017.godine, saopštilo je Ministarstvo unuutrašnjih poslova.

slika2Foto:MUP

Ceremoniji dodjele medalja je kao zvanični gost prisustvovao Šef kabineta direktora Uprave policije Petar Krstajić koji je tom prilikom, zajedno sa komandantom crnogorskog policijskog kontingenta u misiji Igorom Bojovićem, u znak zahvalnosti za podršku u prethodnom periodu, uručio prigodan poklon odlazećem Šefu policijske komponente u misiji pukovniku ukrajinske policije Andreju Sačavu.

Svečasnosti su prisustvovali kiparski zvaničnici kao i diplomatski, vojni i policijski predstavnici država učesnica sa kojima je predstavnik naše policije imao priliku da razgovara o saradnji i doprinosu policijskih službenika očuvanju svjetskog mira.

Policijska komponenta u Mirovnoj misiji UN-a na Kipru je ustanovljena 1964.godine, a pripadnici crnogorske policije su se pridružili misiji 2009.godine od kada Crna Gora kroz redovne rotacije svake godine upućuje četiri službenika, podsjećaju iz MUPa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.