Egipatski advokat: I moja ćerka zaslužuje silovanje ako nosi pocijepane farmerke
Ilustracija

Skandalozna izjava

Egipatski advokat: I moja ćerka zaslužuje silovanje ako nosi pocijepane farmerke

Kontroverzni egipatski advokat izjavio je da je "nacionalna dužnost" Egipćana da siluju djevojke koje nose pocijepane farmerke.

Zbog njegovih ispada dobiće prijavu egipatskog Nacionalnog vijeća za ženska prava (NCWR).

"Djevojke moraju da poštuju same sebe kako bi ih poštovali drugi. Zaštita morala važnija je od zaštite granica", rekao je advokat Nabih al Vahš u vrijeme debate na televiziji.

Dodao je kako je "nacionalna dužnost" Egipćana silovati djevojke koje nose pocijepane farmerke jer "podstiču seksualno zlostavljanje", prenosi Index.hr. 

Šefica NCWR-a Maja Morsi optužila je Nabiha al Vahša za "otvoreno pozivanje na silovanje" te kršenje egipatskog ustava. 

Al Vahš je u ranijim nastupima napadao NCWR, nazivajući ih "sumnjivom jazbinom" koja sprovodi zapadnjačku agendu te koja je odgovorna za "širenje razvoda" i "uništenje Egipta".

Takođe, kontroverzni advokat stao je u odbranu svojih izjava, navodeći kako bi i njegova vlastita ćerka zaslužila silovanje kad bi odlučila da nosi pocijepane farmerke, piše “Dejli njuz”. 

"Moja kćerka nosi obične farmerke. Moramo se držati istočnih običaja i tradicija koje proizlaze iz božanskih religija", rekao je on.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.