Alen Islamović se posvetio poljoprivredi: Da sam znao da je  ovako interesantna, krenuo bih i prije
Alen Islamović

Proizvodi lješnike

Alen Islamović se posvetio poljoprivredi: Da sam znao da je ovako interesantna, krenuo bih i prije

Pjevač Alen Islamović je ljeto proveo uz mikrofon i zajedno sa "Bijelim dugmetom" svirao na koncertima.

Ipak, popularni Bišćanin ne krije da je sa radošću dočekao jesenje lišće kako bi se više posvetio poljoprivredi.

Podsjećanja radi, Islamović je odnedavno vlasnik plantaže lješnika, a sada je došlo vrijeme da se ubiru plodovi predanog rada. 

“Ove sezone se vrši kontrola lješnika nakon prve godine. Vade se oni koji su se osušili, sade se novi, uređuje se plantaža, uništava korov...”, priča Alen i dodaje kako još uvijek ima mnogo posla. 

“Velika je površina plantaže pa se radi na tome da se sve ogradi betonskim stubovima i žicom kako bi se u posjed mogli pustiti psi čuvari”, priča popularni roker, te priznaje kako je sve ovo novi svijet za njega. 

“Da sam znao da je poljoprivreda ovako interesantna, krenuo bih s tim i prije. Nikad nisam vozio traktor, a sad to znam. U planu mi je i jedan mali voćnjak. Sadio bih trešnje, višnje, jabuke, kruške, šljive... Biće to pravi mali koktel-voćnjak”, otkrio je Islamović.

Avaz

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.