Hamilton osvojio četvrtu šampionsku titulu
Foto:Getty images

Trka za Veliku nagradu Meksika

Hamilton osvojio četvrtu šampionsku titulu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je četvrtu šampionsku titulu u Formuli 1, pošto je zauzeo deveto mjesto u trci za Veliku nagradu Meksika, u kojoj je pobijedio Maks Verstapen iz Red Bula.

Hamilton je prije trke imao 66 bodova prednosti i za titulu mu je bilo potrebno da se plasira među prvih pet, bez obzira na rezultat rivala Sebastijana Fetela iz Ferarija, ili da zauzme bilo koju poziciju, a da Fetel ne bude među prvom dvojicom.

U prvom krugu Fetel je udario u Hamiltona, obojica su otišli u boks, u kome se Britanac duže zadržao pa je vozio sa poslednjeg mjesta, a njegov rival je bio nekoliko pozicija ispred.

Hamilton je na kraju zauzeo deveto mjesto, a Fetel četvrto, što je Britancu bilo dovoljno za titulu.

Dvije trke prije kraja Hamilton ima nedostižnih 56 bodova više od Fetela, s obzirom da se za pobjedu dobija 25 bodova.

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobijedio je u Meksiku i ostvario drugu pobjedu u sezoni, a treću u karijeri.

Drugo mjesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa, a treći je bio vozač Ferarija Kimi Raikonen.

Naredna trka u šampionatu vozi se 10. novembra za Veliku nagradu Brazila.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.