Mladić s penisom dugim 90 cm podvrgnut spasonosnoj operaciji (FOTO)

Pet kilograma teški testisi

Mladić s penisom dugim 90 cm podvrgnut spasonosnoj operaciji (FOTO)

Mladić iz Kenije podvrgnuo se operaciji smanjenja pet kilograma teških testisa i 90 centimetara dugog penisa.

Horas Oviti Opijo (20) je primijetio cistu na genitalijama, zbog koje je operisan 2006. ali je njegov penis nastavio da raste i do nedavno je bio dug gotovo jedan metar. 

Zbog bizarnog stanja Opijo je godinama bio u agoniji i nije mogao da vodi normalan život. Čak je napustio i školu, pa je većinu vremena provodio u kući s bratom i bakom Salinom, budući da su mu roditelji umrli kad je imao pet godina. 

"Rekao sam baki da sam se zarazio, ali da nisam siguran šta je to. Moglo bi biti prokletstvo. Znao sam da nije Božje djelo", rekao je on. 

Pošto nije mogao sebi da priušti operaciju, neuspješno se liječio biljnim preparatima, a onda mu je pomogao komšija. Fotografisao ga je i njegove fotografije objavio na Fejsbuku. 

Njegova priča je preko noći obišla svijet i stigla i do žene guvernera Olivije Rangume. Ona je odmah poslala hitnu pomoć po mladića, a ljekari su konstatovali skrotalnu elefantijazu koja može nastati ubodom komarca. Ovaj insekt u krvotok može da unese larve koje rastu u odrasle parazite, blokiraju limfni sistem i izazivaju oticanje. 

Ljekari su mu u dvije operacije smanjili testise i rekonstruisali penis kako bi bio funkcionalan, a on se kaže, osjeća kao ponovno rođen. 

"Kad sam ustao, bio sam iznenađen što tako lako hodam. Sva težina je nestala. Sada mogu da plivam, trčim, igram fudbal. Sada sam slobodan", rekao je Opijo. 

"Želim da pronađem ženu, ali prije toga, hoću da se školujem".

Jutarnji.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.