Djeca sa autizmom na Podgoričkom maratonu

Bojović ponosan na svoje polaznike

Djeca sa autizmom na Podgoričkom maratonu

Među brojnim učesnicima ovogodišnjeg internacionalnog Podgoričkog maratona, danas su bila i djeca sa autizmom iz sportsko-rekreativnog društva “Građanski”. Njih desetak, starosti od 6 do 21 godina, za nepunih pola sata istrčalo je takozvanu “Trku zadovoljstva” od 5 kilometara.

Ovo ipak, kako se navodi u saopštenju tog društva, nije prvo takmičenje na kojem su učestvovali.

„Prije nekoliko mjeseci smo formirali tim i učestvovali na Podgoričkom Triatlonu, a tu je i nekoliko džudo festivala na kojima često učestvujemo, što kao takmičari, što van konkurencije“, navodi u saopštenju trener Ivan Bojović.

Ponosan je, dalje navodi, na svoje polaznike.

IMG20171029094612001COVER

„Veoma sam zadovoljan njihovim rezultatima, kao da su osvojili zlato“, dodaje on.

A zadovoljni su i roditelji, koji su, doduše kao publika, bili na ovom maratonu. Jedan od njih, Veliša Radulović, naglašava važnost ovakvih događaja za djecu sa smetnjama u razvoju.

„Rastko je već učestvovao na Trijatonu i na tri džudo festivala, i veoma smo ponosni na njegove rezultate. Hvala trenerima koji ulažu veliki napor da bi ih pripremili za ovakve događaje. Želio bih da iskoristim ovu priliku da pozovem ostale roditelje da uključe svoju djecu u sportske aktivnosti. Iz sopstvenog iskustva znam koliko im je to važno“, navodi on.

Iz sportsko-rekreativnog društva “Građanski” najavljuju dalji angažman, kada su ovakvi događaji posrijedi.

„Zahvalili bismo se članovima Atlantskog saveza na organizaciji, kao i Ministarstvu sporta i Ministarstvu finansija koji su nam pomogli da se uključimo u zvanični dio takmičenja“, zaključuje se u saopštenju društva.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.