Tajani:  Niko u Evropi neće priznati nezavisnost Katalonije
Antonio Tajani

Referendum bio nelegalan

Tajani: Niko u Evropi neće priznati nezavisnost Katalonije

Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je da niko u Evropi neće priznati nezavisnost Katalonije.

Tajani je novinarima poslije konferencije o budućnosti Evrope u Vatikanu rekao da je pozicija Evrope veoma jasna, a da je i odluka Španije da raspiše vanredne izbore u tom regionu nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti tog regiona, "prava stvar".

"Niko neće priznati Kataloniju kao nezavisnu zemlju. Referendum je bio nelegalan... Treba da se obnovi vladavina prava", rekao je on. 

Izbori će, kako je dodao, omogućiti Kataloncima da "odluče kakvu vladu žele da imaju. 

"Sve bi trebalo da se dešava u skladu sa španskim ustavom", naveo je on, prenosi AP. 

Tajani je kazao i da se Evropa nada da dijalog može da pomogne u rješavanju ove "teške situacije" dodavši da "to ne znači da EU može da posreduje zato što je to unutrašnje pitanje Španije.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.