Karatisti

Međunardoni karate turnir

Karatisti "Iskre" nastavljaju da nižu uspjehe

Nakon uspješnih nastupa na međunarodnim turnirima u Nikšiću, Igalu i Višegradu, karatisti Iskre iz Danilovgrada nastavljaju sa dobrim rezultatima. Ovoga puta, na redu je bio turnir u Kolašinu, na kojem su u konkurenciji 350 takmičara iz 25 klubova, ostvarili 3. mjesto u generalnom plasmanu.

Karate klub Iskru je predstavaljalo 28 takmičara, koji su nastupili u 35 kategorija. Osvajanjem 26 medalja (8 zlatnih, 13 srebrnih, 8 bronzanih), ostvaren je više nego zapažen uspjeh na koji su veoma ponosni u ovom sportskom kolektivu.

"Evidentan je napredak naših takmičara iz turnira u turnir. Raduje podatak, da sa svakim takmičenjem dobijamo jednog novog takmičara na kojeg u budućnosti možemo računati. Imajući u vidu da su naši takmičari dominantni u mladjim uzrasnim kategorijama, prave stvari od karatista Iskre, tek treba očekivati. Svakako da velike zasluge za ove izvanredne rezultate imaju i treneri koji su nesebično posvećeni svom radu, ali i roditeljima koji su prepoznali karate klub Iskru kao sportski kolektiv za razvoj njihovog djeteta",  istakao je Vuk Žarić, predsjednik Kluba.

Narednog vikenda takmičare Iskre očekuje Prvenstvo Crne Gore za kadete i juniore, a nakon toga "Trofej Bara", kao i Balkansko prvenstvo u Herceg Novom.