Crna Gora savladala Češku
Ilustracija

Prijateljski meč

Crna Gora savladala Češku

Iz petog pokušaja, Dragan Đukić je konačno upisao pobjedu u prijateljskim utakmicama na klupi rukometaša Crne Gore – desetkovani tim srpskog stručnjaka je savladao Češku 23:22.

Osim Vuka Borozana, Vaska Ševaljevića, Žarka Pejovića i Nemanje Grbovića, kojih nije bilo ni u jučerašnjem meču, danas nije nastupio ni Vladan Lipovina, Stevan Vujović je u prvom poluvremenu obnovio povredu, a Božo Anđelić je dobio neugodan udarac u grlo, pa je bio van igre 15 minuta.

Zbog toga su na poziciji srednjeg beka igrali lijevo krilo Igor Marković i desni bek Ivan Perišić, pa je bilo evidentno da Crna Gora nema rješenja u napadu.

Međutim, Nebojša Simić je pokazao koliko je falio ovom timu - 24-godišnji Baranin je stao na gol pri rezultatu 17:16, i do kraja odbranio šest zicera i dva sedmerca, te natjerao Čehe da dva puta propuste kontru...

Tako su nadoknađeni problemi u napadu, koji su bili očekivani, s obzirom na postavu koja se danas suprotstavila Česima.

Najefikasniji je bio Miloš Vujović sa osam golova (četiri iz sedmerca), Stefan Čavor je dao pet, Miloš Božović i Mirko Radović po tri, a Perišić, Nebojša Simović i Stevan Vujović po jedan.

Rade Mijatović je branio do 35. minuta i zaustavio pet šuteva.

Kod gostiju, koji su juče slavili 28;26, najefikasniji je bio Milan Kotrč za četiri pogotka.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.