Italijan koji je HIV-om zarazio 30-tak žena osuđen na 24 godine zatvora
Ilustracija

Žrtve nalazio na društvenim mrežama

Italijan koji je HIV-om zarazio 30-tak žena osuđen na 24 godine zatvora

Valentino Taluto, Italijan zaražen HIV virusom, koji uzrokuje SIDU, osuđen je na 24 godine zatvora zbog toga što je u manje od deset godina zarazio tridesetak žena, saopštio je kazneni sud u Rimu.

Od optužbe za "širenje epidemije", prve u Italiji za koju je tužilaštvo tražilo kaznu doživotnog zatvora, se odustalo, a 33-godišnji Taluto proglašen je krivim za nanošenje teških povreda većini svojih žrtava.

Taluto je svoje žrtve nalazio na društvenim mrežama i na internet stranicama za posredovanje u upoznavanju.

Mnoge među njima bile su studentkinje.

Najmlađa žrtva je imala 14 godina kada je njihova veza počela, a najstarija gotovo 40.

Tokom suđenja nije izrazio žaljenje zbog učinjenog.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.