Imate zadebljanje na vratu? Odmah posjetite ljekara
Ilustracija

Imate zadebljanje na vratu? Odmah posjetite ljekara

Ako imate deblji vrat nego što je normalno, trebalo bi odmah da odete kod ljekara.

Svaka peta žena će se u jednom razdoblju života susresti s ovim poremećajem, a i broj oboljelih muškaraca sve je veći. Osim genetike, toj bolesti pogoduju stresan život, nepravilna ishrana i promjene hormonskog statusa, poput trudnoće i menopauze.

Prvi simptomi su oticanje vrata, neobjašnjiv gubitak ili dobitak težine, opadanje kose i promjene u nivou energije i raspoloženju.

Ovaj poremećaj za posljedice može imati i probleme s plodnošću, povišen krvni pritisak, oštećenja srca i psihičke probleme u obliku depresije, piše www.espreso.rs.

Najčešći oblici bolesti štitnjače su hipotireoza, u kojoj ona luči premalo hormona i hipertireoza u kojoj luči previše.

Jedan od simptoma koji se javljaju kod oboljenja štitne žlijezde je kad se obrve ozbiljno prorede ili potpuno nestanu na spoljašnjim krajevima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.