Ajnštajnova rukom ispisana formula za srećan život prodata za 1,56 miliona dolara
Albert Ajnštajn

Na aukciji

Ajnštajnova rukom ispisana formula za srećan život prodata za 1,56 miliona dolara

Na aukciji u Jerusalimu je prodata rukom ispisana poruka Alberta Ajnštajna o formuli srećnog života, javlja agencije.

Poruka poznatog njemačkog fizičara-teoretičara prodata je za 1,56 miliona dolara, a bila je procijenjena na između 5.000 i 8.000 dolara.

U poruci sa rukopisom poznatog naučnika navodi se šta je ljudima potrebno za srećan život.

"Miran i skroman život donosi više sreće nego potraga za uspjehom koja podrazumijeva stalnu napetost", napisao je Ajnštajna njemačkom, na papiru na kojem se nalazi i adresa "Hotela Imperial" u Tokiju gdje je boravio 1922. godine.

Iz aukcijske kuće su kazali da je Ajnštajnovu poruku kupila osoba iz Evrope koja je željela ostati anonimna i koja je aukciju pratila putem telefona.

Aukcija je navodno trajala oko dvadesetak minuta tokom kojih je početna cijena od nekoliko hiljada dolara porasla na 1,56 miliona dolara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.