Danilović: Protiv DPS-a mora se igrati timski
Goran Danilović

Neophodno jedinstvo opozicije

Danilović: Protiv DPS-a mora se igrati timski

Najdjelotvornije je da kompletna opozicija bojkotuje parlament i sve izborne procese dok se ne izbori za traženo. Protiv DPS-a mora se igrati timski. Pokaže li se da pojedini subjekti ostaju trajno u Skupštini ili da će često biti na plenarnim sjednicama, vrlo brzo ćemo reagovati na to u skladu sa svojim interesima – kazao je u intervjuu za Pobjedu Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore

Danilović kaže da jedinstvo opozicije podrazumijeva žrtvu , odricanje od dijela vlastitih stavova u opštem interesu.

"Ako ima jedinstva, kakvog-takvog, i ako se pritisak stalno unapređuje kako bismo dobili nove izbore pod poštenim uslovima i demokratskim pravilima, onda i Ujedinjena Crna Gora ima obavezu da to prati i učestvuje u takvoj opozicionoj politici.Reklo bi se da jedinstva, međutim, nema. Dio opozicije pravi sastanke u suženom formatu birajući sagovornike i dijeleći subjekte na građanske i negrađanske. Odgovor Demokratskog fronta je, tako izgleda, samostalno donošenje odluke da uđu u parlament, a povod je premijerski sat.Mi iz Ujedinjene Crne Gore trebalo bi valjda u tom sukobu da dobrovoljno nestanemo jer šta god odlučimo, po nečijoj zamisli, svrstali smo se. Tako, ipak, neće moći", poručuje Danilović.

Pokaže li se, dodaje on, da pojedini subjekti ostaju trajno u Skupštini ili da će često biti na plenarnim sjednicama, UCG će vrlo brzo reagovati u skladu sa svojim interesima jer nismo djeca da se igramo ,,borbe između dvije vatre“!

"Naša odluka neće se čekati nedjeljama i mjesecima. Stranački organi reagovaće u narednim danima", jasan je Danilović.

U Danilovićevoj partiji smatraju da je najdjelotvornije da opozicija bojkotuje parlament dok se ne izbori za traženo, ali i da bojkotuje sve izborne procese do toga trenutka.

"Nije normalno da pritisak na Vladu i DPS „pojačavamo“ tako što bezuslovno izlazimo na lokalne izbore, što se spremamo za bezuslovno takmičenje na predsjedničkim, a tražimo pravila za parlamentarne! Pa, opoziciona javnost vidi da je to neozbiljno. Ne razumijem tu vrstu „principijelnosti“! Ako je naš stav iz Ujedinjene Crne Gore radikalan, ako neko misli da nipošto ne treba na kraju svih mogućnosti vratiti i mandate, mi pitamo: a šta ćemo onda uraditi?Neka se javno saopšti šta je naš potez ako ništa od zahtjeva ne prođe. I zaista, šta nam drugo preostaje ako vidimo da se DPS sa tijesnom većinom koju ima u Skupštini ne osvrće na traženja i zahtjeve opozicije?To što se pojedine stranke ili koalicije sve vrijeme spremaju za izbore ne obavezuje UCG da promijeni svoj prijedlog. Brzo će svi shvatiti da se protiv DPS-a mora igrati timski, da će se soliranje svima vratiti kao kazna", rekao je Danilović za Pobjedu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.