Banjević: Gašenje MA bi proizvelo štetu od više desetina miliona eura
Živko Banjević

Crnoj Gori potreban nacionalni avio-prevoznik

Banjević: Gašenje MA bi proizvelo štetu od više desetina miliona eura

Zatvaranje Montenegro erlajnza ili njegov odlazak u stečaj bi proizveo direktnu štetu i kompaniji i državnom budžetu, koja bi iznosila više desetina miliona eura, naveo je izvršni direktor nacionalne avio-kompanije Živko Banjević.

Banjević smatra da je neophodno očuvati nacionalnu avio-kompaniju.

Ekonomski analitičar Vasilije Kostić saglasan je da je Crnoj Gori potreban nacionalni avio-prevoznik ,,ali ne po svaku cijenu“, dok je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević poručio da se nacionalna avio-kompanija brani insistiranjem da bude bolja, a ne bacanjem miliona eura novca građana za greške neodgovornih rukovodilaca.

"Zatvaranje kompanije ili njen odlazak u stečaj u periodu prije ili tokom turističke sezone značilo bi ogromnu štetu za državu, i kroz negativan imidž destinacije Crne Gore, i ekonomski, u smislu plaćanja obeštećenja putnicima i dobavljačima, i raspada jednog složenog poslovnog sistema koji je građen preko 20 godina", kazao je direktor Banjević Pobjedi.

Kako ističe, gašenje nacionalnog prevoznika izazvalo bi i indirektan udar sa štetnim posljedicama po crnogorsku privredu.

"Prije svega naravno po turizam i to na duži period, dokar se vazduhoplovno tržište ne bi saniralo na odgovarajući način, ako bi do toga uopšte i došlo", naglasio je Banjević.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.