Paraolimpijcu Filipu Radoviću premija od 10 000 eura
Foto: Ministarstvo sporta

Od Ministarstva sporta

Paraolimpijcu Filipu Radoviću premija od 10 000 eura

Ministar sporta Nikola Janović organizovao je prijem u Ministarstvu sporta u čast jednog od najtrofejnijih crnogorskih paraolimpijaca Filipa Radovića, koji je ovogodišnju paraolimpijsku sezonu krunisao osvajanjem bronzane medalje na stonoteniskom prvenstvu Evrope u Sloveniji.

"To je još jedan u nizu Filipovih vanserijskih rezultata, koji osim što ga preporučuje za našeg najozbiljnijeg kandidata za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. kandiduje mladog Cetinjanina i za dobitnika novčane premije Ministarstva sporta, vrijedne deset hiljada eura”, kazao je ministar Janović, lično mu čestitajući taj izvanredan uspjeh koji kako je poručio, služi na čast cijelom Filipovom timu, njegovoj porodici i državi Crnoj Gori.

Filip je zahvalio ministru sporta na podršci i najavljenoj premiji, koja ga sljeduje na osnovu Uredbe o kriterijumima za utvrdjivanje visine naknada i premija za ostvarene sportske rezultate (,,Službeni list Crne Gore”, br. 062/17 od 03.10 2017.)

Sedamnaestogodišnji Radović, prvi je put u karijeri u top deset najboljih igrača svijeta u njegovoj kategoriji i na trećem je mjestu svjetske liste igrača do 23 godine.

Filipovom prijemu kod Janovića, prisustvovao je i predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić, koji se ministru sportazahvalio na dosadašnjoj podršci, kako je zaključio, najvećoj u istoriji crnogorskog Paraolimpijskog komiteta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.