Zamislite frižider koji vam javlja šta da kupite (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

Samsungova zvijezde kuhinje

Zamislite frižider koji vam javlja šta da kupite (VIDEO)

Spisak za kupovinu, makar kada je riječ o namirnicama koje se čuvaju u frižideru, uz "Samsungovu" zvijezdu kuhinje više vam neće biti potreban.

"Samsungov" frižider opremljen kamerama sam pravi fotografije onoga što se u tom trenutku nalazi na policama i šalje ih vlasniku na telefon.

Model Samsung Family Hub predstavljen je prije godinu dana, a uređaj je sada postao hit.

Ideja je da prezaposlenim vlasnicima uređaj šalje informacije o tome šta ima od namirnica u njemu, kako se hrana ne bi nagomilavala, bacala ili, s druge strane, da vlasnici ne bi zaboravili da kupe ono što im je potrebno.

Takođe, frižider predlaže recepte, pali i gasi rernu. Uređaj ima tri kamere koje fotografišu police svaki put kada se vrata zatvore i automatski ih šalje na mobilni telefon vlasnika.

"Samsung Family Hub" košta oko četiri i po hiljade eura. Kamere se nalaze pri vrhu, u sredini i na dnu vrata, a fotografije napravi sekund prije nego što se ugase svjetla na frižideru.

Na tržištu postoji i povoljnija verzija koju proizvodi "Boš". Za oko 1.066 eura vlasnik može da očekuje samo dvije kamere, ali i upozorenje ukoliko su vrata ostala otvorena.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.