Šušter: Pogledaj se u ogledalo ''Uroše Nejaki''
Stefan Šušter

SNP je stranka u gašenju

Šušter: Pogledaj se u ogledalo ''Uroše Nejaki''

Socijalistička narodna partija je stranka u gašenju, a autoritet njenog predsjednika je toliki da čak ni u Glavnom odbor nema većinu, saopštile su Socijaldemokrate, reagujući na saopštenje SNP-a u kojem pozivaju OEBS da budu obazrivi u razgovorima sa Ivanom Brajovićem.

“Ko zna koji put podijeljena SNP ili bolje rečeno ono što je od nje ostalo, koja je uzgred i članica vesele 'građanske' opozicione petorke, danas je po tuđem nalogu napala SD i našeg predsjednika Brajovića. Po tuđem, naravno, jer po svome nahođenju odavno ne rade”, naveo je u reagovanju portparol SD-a Stefan Šušter.

Zapravo, kako je rekao, oni više ne uspijevaju da, dodao je, pohvataju ko u ostacima te partije radi po čijem nalogu, jer ni oni sami više ne znaju.

“Jedno je sasvim jasno, a to je da se novoizabrani predsjednik Joković, ili kako ga od milošte zovu partijski drugovi 'Uroš nejaki', skoro ništa i ne pita”.

Šušter je kazao da je autoritet Jokovića u stranci u gašenju toliki da čak ni u GO nema većinu.

“Kako je ovaj 'pomiritelj' krenuo, to malo stranke pred gašenjem dovešće do još jedne podjele. Matematičari bi rekli da se SNP više ne dijeli, već da se diferencira, jer je to adekvatan izraz za dijeljenje beskonačno malih veličina”, saopštio je Šušter.

Kako je rekao, naravno da SNP ne razumije princip funkcionisanja SD-a.

“Dok mi vrijedno radimo i kroz razgovore sa građanima, osjećajući njihove potrebe, kreiramo i ostvarujemo našu politiku, oni ni iza zatvorenih vrata ne mogu da se dogovore”, dodao je Šušter.

Prema njegovim riječima, dok je njihova socijaldemokratska ruka pružena svakom građaninu ove zemlje, ma kojoj političkoj opciji on pripadao, u SNP-u ni unutar stranke nisu sposobni da jedni drugima pruže ruku.

“Dok nas neosnovano prozivaju za zloupotrebe državnih sredstava, oni su ti koji državi duguju 107,69 hiljada EUR po osnovu poreza i doprinosa”.

“Malo je licemjerno, gospodo iz stranke u gašenju, iz vaše kože prozivati bilo koga po ovom osnovu. Upravo zato što ste politički licemjeri, zato što ste izvarali sve što se izvarati moglo, zato što se međusobno varate i podmećete jedni drugima nogu, zato se vi diferencirate i gasite, a naš rejting raste i nama građani iz dana u dan sve više vjeruju”, naveo je Šušter.

SD, kako je poručio Šušter, najdobronamjernije savjetuje SNP-u da naredni put kad se osmjele da svoje pero upere protiv njih, prvo, kako je rekao, pogledaju sebe. “Valjda vam je u partijskim kancelarijama ostalo makar jedno ogledalo koje novi predsjednik, mimo Statuta i odluka GO, nije prodao”.

Nakon tog pogleda, navodi Šušter, ako budu imalo mudri, od njih će se potruditi da uče, umjesto što ih napadaju.

“Do tada, srećna vam još jedna unutarstranačka podjela i rasprodaja partijske imovine”, dodao je on.

Šušter je rekao da, ako je problem što SNP ne može zbog, kako je naveo, unutarstranačke idile da formira poslanički klub, iako imaju formalno tri poslanika što je uslov da budete dio skupštinske Radne grupe za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, naći će model i za njih “i to za krilo partije za koje se između sebe dogovorite da predstavlja većinu u vašoj stranci”.

“Što se tiče vašeg i optimističnog obećanja svih članica vesele “građanske” opozicione petorke da ćete nešto uraditi kada budete dio nove vlasti, poranili ste sa tom predizbornom demagoškom retorikom, jer su sljedeći parlamentarni izbori 2020., a ovo je 2017. godina“, zaključio je Šušter.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.