Knežević: Ovakva presuda me ne može pokolebati, nećete me uplašiti
Milan Knežević

Ničija ne gori do zore

Knežević: Ovakva presuda me ne može pokolebati, nećete me uplašiti

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević, osuđen je na sedam mjeseci zatvora, jer je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred parlamenta.

Presudu je nakon završnih riječi izrekao sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković.

Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Knežević neće moći da bude poslanik.

Presudu je komentarisao Knežević.

"Današnja presuda zbog toga što sam pružao nenasilan otpor od razbijanja naših mirnih demonstracija na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ustvari najbolje pokazuje ko su bili nalogodavci razbijanja tih protesta i da su ustvari nalogodavci izdiktirali ovom sudiji Đukoviću ovakvu presudu. Naravno mene ovakva presuda ne može pokolebati ja nastavljam svoju i političku i pravnu borbu, ne samo u ovom slučaju već i u slučajevima koji su poznati već crnogorskoj javnosti. Ako je neko mislio da će uplašiti ili Milana Kneževića ili Demokratski front ovakvim presudama gadno su se prevarili. Spremni smo sve da izdržimo i kao što sam negdje ranije rekao ničija nije gorjela do zore", rekao je Knežević.

Kako je dodao sudija Đuković je morao da napiše ovakvu presudu.

Imao je poruku i za takozvanu građansku opoziciju, koju je juče, u saopštenju, nazvao malograđanskom.

"Pozivam gospodu iz malograđanske opozicije ne da odbrani Milana Kneževića nego samo da potvrdit da li je ovo dogovor između DPS-a i DF-a da se lideri DF-a šalju na višemjesečne robije i da im se najavljuju nove robije u narednom periodu", poručio je Knežević.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.