Rusedski: Novakov pad je bio nevjerovatan, nijesu samo povrede problem
Greg Rusedski

Teško će se vratiti na stari nivo

Rusedski: Novakov pad je bio nevjerovatan, nijesu samo povrede problem

Greg Rusedski, nekada četvrti teniser svijeta, rekao je da niko nije očekivao da će Novak Đoković imati ovako loših godinu i po dana.

Đokovićeva forma drastično je opala poslije osvajanja Rolan Garosa 2016. godine, potom je počela borba sa povredama i glavni konkurenti su ga pretekli.

Britanac smatra da nisu samo povrede ono sa čime se Novak suočava.

"Po mom mišljenju, kada govorimo o toj povredi lakta, Đokovićev problem je mentalne prirode. Bez premca je bio najbolji igrač na svijetu kada je u svom vlasništvu držao sva četiri Grend slema – to nikome nije pošlo za rukom", rekao je Rusedski. 

On je dodao da će srpskom igraču biti mnogo teže da se vrati na stari nivo. 

"Njegov pad je bio nevjerovatan – sigurno je u pitanju psihički problem jer su nekad takve situacije teže za prevazilaženje i od fizičkih povreda", dodao je Rusedski.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.