Foto: Arhiva

Evropska Budućnost

"Plavi" osvojili Jerusalim nakon pobjede nad Crvenom zvezdom

Budućnost Voli ima evropski kvalitet - nakon velike pobjede nad Crvenom zvezdom u ABA ligi, stigao je veliki trijumf nad Hapoelom 86:81 u drugom kolu Evrokupa.

Sjajna igra "plavih", koji su imali i 16 poena prednosti, a meč prelomili u dramatičnom finišu i ostvarili drugu pobjedu na evrosceni.

Budućnost je samouvjereno izašla na vrući parket dvorane u Jerusalimu, protiv izuzetno kvalitetnog tima.

U prvom poluvremenu igrala kao u nedjelju sa Crvenom zvezdom – čvrsto i agresivno, sa puno samopouzdanja.

To se posebno vidjelo krajem prve i početkom druge četvrtine, kada je Hapoel serijom 7:0 zaprijetio da se odlijepi.

Nije bilo panike, ni pada u igri gostiju, koji su odmah uzvratili i sa minus pet (21:16) došli na plus sedam (37:30), raznovrsnom igrom u napadu.

Početak drugog poluvremena bio je furiozan. Filip Barović je ubacio 11 poena, Kajl Gibson pogodio dvije trojke, pa je Budućnost nakon pet minuta stekla čak 16 prednosti (56:40).

Nije, naravno, bio kraj, probudila se i izraelska publika, igrači Hapoela smanjili na osam poena zaostatka, ali su se gosti brzo stabilizovali i u posljednjih 10 minuta ušli sa lagodnih 67:55...

Opasno se, međutim, približio domaćin, serijom 11:4, uz makar dvije sumnjive odluke sudija, u trenucima kada je Budućnost izgubila mirnoću u napadu (71:66).

Džikić je reagovao, uvođenjem Nikole Ivanovića, da sa dva plejmejkera vrati mirnoću. Hapoel je, međutim, prišao još bliže – 74:71, tri i po minuta prije kraja, a košem Elijahua na 74:73, pa preko Omića izjednačila 75:75.

Ivanović je uzvratio trojkom, a zatim sa linije bacanja pogodio za 80:75... Nije bilo gotovo, Tajson Dej je vratio trojku za 80:78, a Gordić 32 sekunde prije kraja, poslije ofanzivnog skoka Barovića, ubacio oba penala.

Drama je tek bila počela. Kurtis Džerels je iz teške pozicije pogodio za tri poena, 18 sekundi prije kraja (82:81).

Ivanović je bio miran sa penala (84:81), a Ohajon i Džerels promašili trojke.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.