Rožajac
Ilustracija

Fejsbuk avantura se pretvorila u ucjene

Rožajac "debelo" naplatio ljubav dragoj iz Pule

Fejsbuk upoznavanje, kuckanje, koje je nastavljeno intimnim druženjima u jednom hotelu u Tivtu, skupo su koštali državljanku Hrvatske B.Z. (66) iz Pule.

Doduše, Fejsbuk i primorske avanture mogle bi da presjednu i Rožajcu N.T. (61), jer je Osnovni sud u Rožajama potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u ovom gradu, koja ga tereti da je počinio krivično djelo ucjena u produženom trajanju.

Kako se tvrdi optužnicom Rožajac je stupio u kontakt sa Puljankom. Višemjesečno dopisivanje preraslo je u emocije, pa su njih dvoje organizovali romantično višednevno druženje u Tivtu. Kako je državljanka Hrvatske kasnije u policiji izjavila, na njen račun, jer joj je bilo žao njegovog lošeg materijalnog stanja.

Međutim, jula prošle godine, Rožajac je preko svog fejsbuk profila “F.N.”, prijateljici iz Pule poslao poruku na njen fejsbuk profil zahtijevajući da mu odmah pošalje 2.000 eura. U protivnom, priprijetio je, da će njene kompromitujuće fotografije koje je posjedovao u svom telefonu objaviti na internetu.

Žena je 13. jula uplatila iznos od 1.000 eura, na žiro račun doskorašnjeg prijatelja, koji je pare podigao u Rožajama.

Stvar je mirovala do početka septembra kada je Rožajac zahtijevao još 2.000 eura, što je Puljanka uradila, a potom je poslije samo nedjelju dana iz Rožaja poslat zahtjev da se uplati još 3.500 eura. U strahu od blamaže, pred sinom, rodbinom i prijateljima, ona je pristala i na tu ucjenu i pare uplatila, koje je ljubavnik iz Rožaja dan kasnije i podigao u banci.

Kada su apetiti Rožajca porasli i kada joj je stigao zahtjev da svom prijatelju uplati još 22.000 eura, gospođa iz Pule je otišla u tamošnju policiju, koja je stvar proslijedila tužilaštvu koje je stupilo u kontakt sa kolegama iz Crne Gore.

Vrlo brzo, cijela stvar je počela da se raspetljava, pa se tako saznalo za dva susreta ''fejsbuk'' ljubavnika u Tivtu, ali i za to da je Puljanka znala za neke od mnoštva fotografija koje je Rožajac napravio, ali je tvrdila da nije znala za one, kao ni video materijal, krišom napravljen dok su bili u ljubavnom zanosu.

Kako je kazala, njen prijatelj iz Rožaja je prijetio i da će montirati film sa tih ''druženja'' i postaviti ga na sajtove specijalizovane za tu ''problematiku''.

Kako je tvrdila Puljanka koju je, kako će se ispostaviti, želja za avanturom dovela na fejsbuk, N.T., je krišom iz njenog telefona izvadio telefonske i broj njenog sina, čime je posle ''mahao'' u porukama, nakon čega je ona posjećivala bankarske šaltere, šaljući ''otkup'' u Crnu Goru...

Večernje novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.