Nikolić: DPS spreman na dijalog sa opozicijom
DPS

Ali ne i na ucjene

Nikolić: DPS spreman na dijalog sa opozicijom

Demokratska partija socijalista spremna je da prihvati dijalog sa opozicijom i da, kao odgovorna partija, zajedno radi na unapređenju izbornog zakonodavstva, kao i da razgovara sa političkom konkurencijom o svim pitanjima značajnim za Crnu Goru, navodi poslanik DPS-a i član Radne grupe za implementaciju preporuka OEBS/ODIHR, Miloš Nikolić.

On dalje ističe kako DPS ne želi da pristane "na bilo kakvu vrstu ucjena kakve se pokušavaju plasirati ovih dana, prije svega zato što ova Vlada i skupštinska većina imaju apsolutan legitimitet".

Prema njegovim riječima, u DPS ne vide "opravdanost i utemeljenje uslovljavanja koje dolaze iz takozvane građanske opozicije". Takođe navodi da o ponovljenim ili novim izborima, ne mogu razgovarati "jer su - upravo kao što su OEBS i sve druge relevantne međunarodne instutucije saopštile - protekli izbori bili u potpunosti legitimni".  

"U vezi sa pojedinim komentarima koje možemo čuti ovih dana, prije svega iz opozicionih partija, ali i iz određenog dijela nevladinih organizacija, koji se tiču nekog navodnog pritiska koji DPS vrši u odnosu na Savjet RTCG, želio bih da podsjetim članove Savjeta RTCG da su izabrani upravo zahvaljujući glasovima DPS, tako da ne može biti riječi o bilo kakvoj vrsti pritiska. Isto bih želio da podsjetim kompletnu opoziciju, a prije svega SDP i njihovog predsjednika gospodina Krivokapića da su upravo oni bili ti koji su u takozvanoj "trojci! vršili direktan politički pritisak na Savjet RTCG i na uređivačku politiku Javnog servisa, tako što su nezadovoljni prostorom koji, po njima, nije bio adekvatan njihovoj umišljenoj veličini, tražili smjenu direktorke RTCG Radojke Rutović, kao uslov za održavanje parlamentarnih izbora, čime su izvršili direktan pritisak na uređivačku politiku Javnog servisa", dodaje on.

Zato od svih očekuje poštovanje zakona i onoga što su zakonske norme, iako se to "umjesto vladavine prava proglašava nekakvom vrstom nelegitimnog pritiska".

"Sve to svjedoči da je po srijedi ona jedna karakterna osobina koju gotovo svi opozicioni predstavnici, ali i nevladin sektor već dugo baštine, a to je jedno veliko licemjerje", zaključuje Nikolić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.