Ova prelijepa destinacija nudi kupovinu državljanstva
Vanuatu

Za novi život vam je potreban sam novac

Ova prelijepa destinacija nudi kupovinu državljanstva

Ako ste željni otkrivanja novih mjesta, Vanuatu je svakako jedna od idealnih destinacija. Tamo vam nije potrebna viza, već “samo dvesta hiljada dolara, za koliko je moguće i službeno kupiti vanuatsko državljanstvo.

Ova manje-više svima nepoznata država smještena je u južnom dijelu Tihog okeana, a poznata je po svojim divnim plažama, staroj kulturi, udaljenim otocima i mjestima za ronjenje. Vanuatu se sastoji od ukupno 83 ostrva, od kojih je 65 nenaseljeno, a najbliži kontinent, Australija, udaljena je 1.750 kilometara. 

Arhipelag je vulkanskog porijekla i njime vlada tropska klima, pa ukoliko kupite državljanstvo ovde ćete devet mjeseci uživati u toplom i lijepom vremenu, dok ćete tri mjeseca morati nekako “izgurati” niže (ali ne i preniske) temperature. 

Ono što je dodatna zanimljivost kod kupovanja državljanstva jeste činjenica da ne morate da platite ni novcem ni kreditnim karticama, već Vanuatu prihvata i plaćanje najpoznatijom kriptovalutom na svijetu, bitkoin. 

Vanuatu je inače zemlja članica Komonvelta, saveza čije su članice mahom nekadašnje britanske kolonije. Državljanstvo će vam omogućiti putovanje bez vize u 113 raznih zemalja, a uživaćete i u niskim porezima. Najbolje od svega je da čak i ne morate da živite u Vanuatuu, već je dovoljno da imate pasoš.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.