Vedran Vujisić predstavlja svoje fotografije na kolektivnoj izložbi mladih sjevera(FOTO)
Vedran Vujisić

Pogledajte fotografije osamnaestogodišnjaka

Vedran Vujisić predstavlja svoje fotografije na kolektivnoj izložbi mladih sjevera(FOTO)

Samostalni fotograf iz Kolašina Vedran Vujisić , odabran je kao jedan od autora čije će djela biti prikazana na kolektivnoj izložbi mladih sjevera Crne Gore.

Ovu izložbu organizuje Net active, Odred izviđača ,,Njegoš"-Podgorica , Ministarstvo sporta Crne Gore i Duštvo sociologa Crne Gore.

Kako je Vedran kazao za postoje tri izložbene kategorije fotografija,slika i crtež. 

"Iako je pristigao veliki broj radova, komisija je odabrala moje tri fotografije od kojih dvije predstavljaju Kolašin. Ovih skoro 7 godina koliko se bavim fotografijom sam posvetio najviše turističkoj promociji Kolašina i sjevera Crne Gore", kazao je Vujisić.

Fotografije sa kojima će se predstaviti na izložbi su:

1
1. Manastir Morača i vodopad Svetigora pod nazivom : Nad Moračom đe uskače , skok bijeli Svetigore, pobožne su Nemanjića ruke Bogu digle dvore

21
2. Milka u Alpskoj dolini sela Lipovo kod Kolašina 

31
3. Crno jezero - Gorsko oko

Vedran je rođen u Bijelom Polju, i ima 18 godina, odličan je učenik četvrtog razreda gimnazije SMŠ ,,Braća Selić" u Kolašinu, a živi u Lipovskoj Bistrici.

19-og aprila ove godine imao  je izložbu fotografija pod nazivom "Sa prirodom u beskraj" u holu gimnazije ,,Braća Selić" . Tada je imao 17 godina i bilo je veoma neobično da neko tog uzrasta uopšte organizuje potpuno samostalnu izložbu , a ne da još na njoj okupi oko 100 Kolašinaca uprkos lošim vremenskim prilikama.

Umjetničkom fotografijom se bavi aktivno od 2011-e godine. Na njegovim fotografijama preovladavaju motivi  Kolašina,njegovih stanovnika i živopisnog krajolika koji ga okružuje. Pored fotografije bavi se grafičkim dizajnom, audio i video montažom. Fotoreporter je i saradnik u Kolašinskim novostima. Bio je zvanični fotograf na Premium košarkaškom kampu Kolašin 2017 i član foto tima na ljetnjem Tango kampu Kolašin 2017.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.