Drašković, Milačić i Radonjić u polufinalu
Drašković, Milačić i Radonjić u polufinalu

Memorijalni turnir Vlaznija u Skadru

Drašković, Milačić i Radonjić u polufinalu

Crnogorski bokseri Boško Drašković, Nikola Milačić i Marko Radonjić plasirali su se u polufinale memorijalnog turnira Vlaznija u Skadru, dok je u četvrtfinalnoj borbi eliminisan Marko Božović.

Drašković je večeras u četvrtfinalnoj borbi kategorije do 81 kilogram pobijedio Italijana Valentina Manfredonija. Milačić je u kategoriji do 91 kilogram bio bolji od Kristijana Dimitrova iz Bugarske, dok je Radonjić bez borbe izborio plasman u polufinale nakon odustajanja domaćeg borca.

U četvrtfinalu nastup je završio Božović u kategoriji do 75 kilograma porazom od Italijana Đuzepea Rana.

"Organizator nam nije dozvolio da u istoj kategoriji imamo dva borca, pa Alen Beganović nije mogao da nastupi u Skadru u superteškoj kategoriji. On će sjutra odraditi uvodnu borbu sa Italijanom Eugeniom Indaćom", kazao je crnogorski selektor Dragan Đuričković agenciji MINA.

Drašković će se u polufinalu boriti sa Kristijanom Demajom iz Albanije, rival Milačića biće australijski bokser Džej Opetaja, dok će se Radonjić boriti sa ruskim predstavnikom Gašan Gimbatov.

Na turniru u Skadru učestvuju bokseri iz Albanije, Australije, Bugarske, Italije, Kosova, Tunisa, Škotske, Rusije, Makedonije, Slovenije i Crne Gore. Polufinalne borbe na programu su sjutra u 18 sati, dok su finala biti održana u nedjelju u isto vrijeme. (Mina)