''Let iznad kukavičijeg gnijezda'' na Bijenalu crnogorskog teatra u CNP
Foto: Zetski dom

Sjutra sa početkom u 20 časova

''Let iznad kukavičijeg gnijezda'' na Bijenalu crnogorskog teatra u CNP

Kraljevsko pozorište Zetski dom u subotu, 14. oktobra sa početkom u 20h gostuje na Bijenalu crnogorskog teatra u Crnogorskom narodnom pozorištu iz Podgorice sa predstavom Ken Kesej ''Let iznad kukavičijeg gnijezda''.

Režija,scenografija,izbor muzike,dizajn svijetla: Diego de Brea
Dramatizacija: Diego de Brea & Stela Mišković
Kostimografija: Blagoj Micevski
Asistenti režije: Zoran Rakočević i Damjan Pejanović

Srdjan Grahovac- Mek Marfi
Dejan Ivanić-Dejl Harding
Jelena Simić-Sestra Rečid
Branimir Popović/Dejan Đonović -Doktor Spivi
Dušan Kovačević-Čezvik
Goran Vujović-Taber
Marko Todorović-Bili Bibit
Omar Bajramspahić-Martini
Želimir Šošo-Poglavica
Momčilo Pićurić-Elis
Zoran Rakočević- Banćini
Andjelija Rondović-Sestra Flin
Aleksandar Gavranić-Voren
Julija Milačić-Kendi


Fotograf: Duško Miljanić

''Jedan od najuglednijih slovenačkih reditelja srednje generacije (1969). Studirao je komparativnu književnost i istoriju umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, a pozorišnu režiju na ljubljanskoj Akademiji (AGRFT) upisao je 1995. Njegova diplomska predstava Obločnica, ki se rojeva nagrađena je 1999. na međunarodnom teatarskom festivalu studentskih produkcija u Brnu. S jednakom se predanošću bavio raznovrsnim teatarskim oblicima i žanrovima, pa se na popisu njegovih rediteljskih radova, uz autorske projekte, reinterpretacije klasičnih djela i postavke drama savremenih autora, mogu naći i različiti muzičko-scenski projekti, lutkarske predstave, te predstave za mlade'', saopšteno je iz Zetskog doma.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.