Armani, Hugo Bos i Guči od 2018. prestaju sa korišćenjem krzna
Olivija Palermo

Zaštita životinja

Armani, Hugo Bos i Guči od 2018. prestaju sa korišćenjem krzna

Organizacije ''The Humane Society of the United States'' (HSUS) i LAV te međunarodna koalicija ''Fur Free Alliance'' (FFA) sa zadovoljstvom su objavili da je u svijetu vodeća modna kuća Guči objavila da više neće koristiti životinjsko krzno.

Počevši od svoje kolekcije za proljeće i ljeto 2018. godine.

"Jedna od suštinskih vrijednosti je društvena odgovornost i nastavit ćemo stremiti prema boljem za okoliš i životinje. Uz pomoć HSUS-a i LAV-a, Gucci jedva čeka napraviti ovaj sljedeći korak te se nada da će nadahnuti ostale na inovaciju i podizanje osviještenosti mijenjajući luksuznu modnu industriju nabolje", kazao je  Marko Bizari, predsjednik i glavni direktor Gučija.

Ova odluka rezultat je dugogodišnje suradnje HSUS-a i LAV-a, članica ''Fur Free Alliance''-a, međunarodne koalicije koju čini više od 40 organizacija za zaštitu životinja koje zajedno rade na ukidanju trgovine krznom.

Guči se tako priključio brojnim ostalim vodećim modnim brendovima i radnjama koje ne koriste krzno poput Armanija, Hugo Bosa, Net-a-Portera, Stele Mek Kartni i drugih, piše Radiosarajevo.ba.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.