Raspisan konkurs ''UPCG nagrada za društveno odgovorno poslovanje''
UPCG

Traje do 3. novembra

Raspisan konkurs ''UPCG nagrada za društveno odgovorno poslovanje''

Unija poslodavaca Crne Gore je raspisala konkurs za dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja (DOP), pod nazivom "UPCG nagrada za DOP".

Konkurs UPCG je otvoren od 11. oktobra do 3. novembra 2017. godine, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti koji su registrovani u Crnoj Gori.

Svečana ceremonija dodjele ''UPCG nagrada za DOP'', koju UPCG organizuje četvrtu godinu zaredom, biće održana krajem novembra 2017. godine. Cilj je promocija primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja osmišljavaju i primjenjuju takav pristup poslovanju.

''Prema propozicijama konkursa, UPCG će preduzećima dodijeliti ukupno 10 nagrada i to za sljedeće oblasti DOP-a: 1. briga za zaposlene; 2. briga za životnu sredinu; 3. briga za zajednicu. Takođe, preduzeću koje je najbolje inkorporiralo DOP po svim navedenim oblastima, UPCG će dodijeliti Veliku nagradu za DOP. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije preduzeća: 1. mala (do 50 zaposlenih); 2. srednja (do 250 zaposlenih); 3. velika (preko 250 zaposlenih)'', saopšteno je iz UPCG.

Glavni kriterijum na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane. Zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da projekti nisu završeni prije 01.01.2017. godine.

Obrazac za prijavu učešća, kao i dodatne informacije, zainteresovane kompanije mogu preuzeti na web sajtu UPCG: www.poslodavci.org.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.