Rok za prijavu poslodavaca još šest dana
Ilustracija

Program stručnog osposobljavanja

Rok za prijavu poslodavaca još šest dana

Rok za prijavu poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem završava se 16. oktobra u 15 sati, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako su naveli iz tog resora, rok za prijave korisnika Programa počinje 18. oktobra u deset sati.

Iz Ministarstva podsjećaju da se program stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem, shodno propisima, organizuje šesti put, za 2017/2018. godinu.

"Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje", rekli su iz Ministarstva.

Oni su naveli da je, prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na četiri godine realizacije Programa, od 14.252 korisnika Programa 6.865 njih, odnosno 48,16 odsto nastavilo radni angažman.

Kako je saopšteno, informacija o procedurama prijave se nalazi na stranicama E-uprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.