Nakon porođaja Serena Vilijams brani titulu u Melburnu
Krejg Tajlej

Pobjednici i u muškoj i ženskoj konkurenciji dobijaju po 4 miliona dolara

Nakon porođaja Serena Vilijams brani titulu u Melburnu

Čelnik Gren Slem turnira Australijan Open Krejg Tajlej najavio je da će se Serena Vilijams vratiti na teniske terene nakon porođaja i u januaru naredne godine braniti titulu na turniru u Melburnu.

“Serena se vraća. Radujemo se da je ponovo ugostimo i pratimo na njenom putu rušenja rekorda po broju osvojenih Gren Slem turnira“, kazao je Tajlej.

Najtrofejnija teniserka svih vremena Vilijams se zbog trudnoće privremeno povukla iz svijeta tenisa, a u septembru je rodila djevojčicu Aleksis Olimpija Ohanian.

Ona je prošle godine osvojila Australian Open pobijedivši stariju sestru Venus u finalu, a tom prilikom je bila u devetoj sedmici trudnoće.

Tajlej je takođe saopštio da će pobjednici predstojećeg turnira u Melburnu u obje konkurencije osvojiti novčani ček u iznosu po četiri miliona dolara, a da je ukupni nagradni fond turnira povećan za deset posto i da iznosi rekordnih 55 miliona dolara, javlja Anadolija.

“Biće to prvi put u istoriji Gren Slem turnira da pobjednici i u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiju čekove od po četiri miliona dolara“, kazao je Tajlej.

Tajlej je tenisku javnost obradovao i potvrdom da će na januarskom Australian Openu i u muškoj konkurenciji nastupiti dva povratnika u svijet tenisa, a riječ je i Novaku Đokoviću i Endiju Mareju, koji su ove sezone odsustvovali zbog problema sa povredama.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.