Veliki pehar u Novom Sadu za Plantaže

Sajam hortikulture

Veliki pehar u Novom Sadu za Plantaže

Sa nedavno završenog međunarodnog Sajma hortikulture u Novom Sadu, na kojem su nastupili izlagači iz iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije, crnogorske Plantaže su se vratile sa obiljem priznanja i nagrada.

Predstavljeni su i proizvodi iz Amerike, Finske, Francuske, Italije, Litvanije, Njemačke i Švedske. 

"Među osvojenim odličjima se izdvaja Diploma sa Velikim Šampionskim Peharom, za proizvodnju i kvalitet stonog grožđa, breskve, nektarine i loznog sadnog materiala. Zlatne medalje, Plantaže su osvojile za: Lozni kalem – Vranac, Loznu podlogu ,,Paulsen 1103P", Grožđe – Ribijer, Grožđe – Viktorija, Grožđe – Kardinal, Grožđe – Pleven, Grožđe - Muskat Italija, Sorta masline - Barska žutica, Sorta masline – Lećino, Breskva - Rome Star, Breskva - Marija Marta, Breskva - Royal Gloria, Nektarina – Venus. Srebrnu medalju Plantaže su osvojile za Nektarinu - Marija Aurelija", navedeno je u saopštenju. 

image00205d8bc596600a3e58b2c1d90c8e2cddfb2938c994c2642525ee81fe6f5f4ee012cV

"Ova smotra je od velikog značaja zbog prilike da se odmjerimo na međunarodnom nivou sa ozbiljnim proizvođačima i da znamo svoje mjesto na međunarodnoj mapi hortikulture”, rekao je Dušan Kankaraš, direktor vinogradarsko voćarske proizvodnje Plantaža.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.