DPS se povlači i opozicija ne smije da odustane
Džavid Šabović

Šabović smatra da izbore treba da pripremi tehnička vlada

DPS se povlači i opozicija ne smije da odustane

Opozicija mora biti jedinstvena u bojkotu parlamenta, ne smije ga prekidati i ne smije ni za milimetar odstupiti od uslova koje je postavila kada je bojkot počeo, poručio je poslanik SDP-a Džavid Šabović.

On je kazao da najnovija dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni jasno pokazuju da se DPS povlači i da opozicija sada ne smije da odustane.

"Kao što se moglo vidjeti i iz izjava i postupanja Duška Markovića, više nema arogancije, nema više poruka da će izbora biti 2020. godine... Već sada imamo neke nove poruke i vidimo da su spremni da razgovaraju sa opozicijom. Naravno, što se tiče nas, nema dileme, bojkot ne smije da bude prekinut ni po koju cijenu, a DPS mora jasno da kaže da prihvata naše uslove. Nama su za rješenje ove situacije prije svega potrebni fer i slobodni izbori", kazao je Šabović za Dan.

On je naglasio da te izbore ne smije da organizuje vlada čiji članovi imaju veze sa izbornim krađama i zloupotrebama.

"Dakle, zaboravimo priču da te izbore treba da pripremi vlada čiji je premijer neko iz DPS-a. To mora da bude nova vlada, tehnička, čiji bi članovi bili nestranačke ličnosti, jer samo ako imamo Vladu koja ni na koji način nije povezana sa krađama i manipulacijama tokom izbora možemo da se nadamo da ćemo dobiti fer i poštene izbore. To smo i ranije isticali i od toga ne treba odustati", rekao je Šabović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.