U subotu sa Izraelom
U subotu sa Izraelom

Evropsko prvenstvo, kvalifikacije, rukomet

U subotu sa Izraelom

Crnogorski rukometaši nijesu oduševili u prvom i žele popravni u drugom meču sa Izraelom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Naši najbolji rukometaši jedva su izašli na kraj sa Izraelcima, slavivši u posljednjim sekundama 29:28. Crnoj Gori bi trijumf označio mnogo toga, gotovo siguran put na finalni turnir u Dansku naredne godine. Za taj poduhvat moraće mnogo bolje – ne pojedinačno, već svi.

''Teško je bilo vratiti se poslije Svjetskog prvenstva, i onoliko poraza, na psihološkom planu. Međutim, još jednom smo u tom prvom duelu pokazali koliko smo jaki. Uopšte nije naivna ekipa Izraela. To će pokazati u narednom periodu, vodi ih dobar trener. Oporavili smo se, analizirali prvi meč, i vidjeli đe smo griješili. Napravili smo dosta tehničkih grešaka, oni su postigli dosta lakih golova. Važno je da odigramo dobro u Izraelu, a onda da čekamo jun, i nadam se plasmanu na EP'', kazao je Mladen Rakčević.

Izabranici selektora Zorana Kastratovića na startu kvalifikacija pobijedili su Njemačku u Manhajmu 31:27, dok su pred svojim navijačima savladali Češku 23:22. Duel u Rišon Lezionu počeće u 18 sati i 45 minuta po crnogorskom vremenu. U drugom meču ovog kola, u neđelju u Haleu, sastaće se Njemačka i Češka, koja je prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobila 24:22. (Analitika)