Formula 1: Hamiltonu pol pozicija u Japanu
Foto: Getty Images

Prvi put u karijeri

Formula 1: Hamiltonu pol pozicija u Japanu

Britanski vozač Luis Hamilton osvojio je još jednu pol poziciju u ovogodišnjem Svjetskom šampionatu Formule 1.

 Ovoga puta Britanac je bio najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Japana, koja se vozi na stazi Suzuka, prenosi Anadolija.

Hamilton je do prve pol pozicije u karijeri u Japanu stigao sa vremenom 1:27.319 minut.

Valteri Botas, njegov klupski kolega iz Mercedesa ostvario je drugo vrijeme, dok će sa treće pozicije krenuti Sebastian Vetel iz Ferarija.

Vetel je ujedno i jedini konkurent Hamiltonu u borbi za naslov svjetskog šampiona. Uoči Velike nagrade Japana Hamilton je lider u poretku vozača sa 281 bodom, dok Vetel ima 247.

U poretku konstruktora Mercedes je u ubjedljivom vođstvu sa 503 poena. Ferari koji zauzima drugu poziciju ima 385 poena.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.