Evo zašto je Verneru smetala buka u Istanbulu (VIDEO)
Foto: Youtube/Screenshot

Kraj karijere?

Evo zašto je Verneru smetala buka u Istanbulu (VIDEO)

Hit na društvenim mrežama prošle sedmice i još jedan dokaz da su turski navijači najglasniji i "najluđi" na svijetu, bio je izlazak iz igre Tima Vernera, 21-godišnjeg napadača Lajpciga, već u 32. minuti gostovanja u Ligi prvaka kod Bešiktaša.

Najboljem strijelcu Lajpciga toliko je smetala zaglušujuća buka koju proizvode Turci, da je teren napustio pokrivajući uši.

Prije toga ih je pokušao zaštiti stavljanjem čepića, koji mu međutim nisu pomogli. Lajpcig je bez ključnog igrača kod prvaka Turske izgubio 0:2, ali, kako se ispostavilo sedmicu dana kasnije, pri tome nije izgubio samo bodove, nego i nekog daleko važnijeg. 

Timo Verner prošle sezone je s 21 golom vodio Lajpcig do drugog mjesta Bundeslige, a od proljećnog debija za Njemačku već je za Elf zabio šest pogodaka u osam nastupa.

U istom tonu nastavio je i ove sezone, postigao je šest golova.  Sjajna statistika, uz to što mu je tek 21 godina, razlog je zašto ga žele Barselona i Real, prenosi Avaz.ba.

Ali, sada se otkrilo zašto je morao izaći iz igre u Istanbulu: buka mu je smetala jer ima velikih poteškoća sa cirkulacijom i disanjem.

Zato je za vikend propustio prvenstvenu utakmicu s Kelnom, te okupljanje reprezentacije Njemačke za utakmice kvalifikacija za SP protiv Sjeverne Irske i Azerbajdžana.  

Verner čeka da ljekari odluče o načinu terapije i liječenja njegove boljke. Ali, kako pišu njemački mediji, jasno je da mu s toliko ozbiljnom bolešću budućnost kao profesionalnom i vrhunskom fudbaleru nije baš blistava.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.