Evo kako će Samsung zaraditi više od iPhone-a X nego od Galaxy-a S8
Foto: apple.com

OLED ekran

Evo kako će Samsung zaraditi više od iPhone-a X nego od Galaxy-a S8

Analitičari su izračunali da će kompanija Samsung u sljedeće dvije godine zaraditi više novca od prodaje Apple-ovog najnovijeg flagship modela iPhone X nego od svoje zvijezde Galaxyja S8, i to zahvaljujući OLED ekranima koje su prodali Apple-u.

Prodaja modela iPhone X, inače najskupljeg u istoriji te kompanije, počinje za mjesec dana. Osim što će Apple-u donijeti milijarde, ruke će zadovoljno trljati i južnokorejski gigant.

Glavni razlog leži u tome što su Samsung i LG glavne kompanije na svijetu kada je proizvodnja OLED ekrana u pitanju, a Samsung je jedini koji je mogao da odgovori zahtjevima kolega iz Amerike, piše ''Wall Street Journal'', a prenosi Radiosarajevo.ba.

Od svakog telefona koji Apple proda Samsung će zaraditi 110 dolara, tačnije deset posto od ukupne vrijednosti telefona.

Analize pokazuju da bi Apple u naredne dvije godine mogao prodati 130 miliona iPhone-a X što će Samsungu donijeti zaradu od 14 milijardi dolara. S druge strane, od S8 će za isto vrijeme uzeti deset milijardi.

Ipak, Apple ne namjerava da još dugo puni budžet glavnog konkurenta, zbog čega se namjerava okrenuti saradnji s kompanijom LG, i to već od 2019. godine. Do tog roka bi drugi južnokorejski tehnološki div mogao ispuniti zahtjeve kompanije.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.