Evo koliko je zapravo teška Novakova povreda
Novak Đoković

Član stručnog štaba otkrio

Evo koliko je zapravo teška Novakova povreda

Novak Đoković je zbog ogromnih bolova u laktu morao prerano da završi sezonu i tako se oprosti od borbe za prvo mjesto... Ali, samo za ovu godinu. Đoković ima novi stručni štab, koji najavljuje da će Nole opet biti na vrhu.

Đoković je sezonu završio porazom u četvrtfinalu Vimbldona, kada je zbog nesnosnih bolova u laktu morao da preda meč Tomašu Berdihu. Poslije toga je shvatio da ne može da igra onako kako bi želio, upravo zbog povrede, pa je odlučio da se povuče.

Tu odluku je donio još polovinom jula, otkad ljubitelji tenisa broje dane do njegovog povratka na teren. To će biti početkom godine u Australiji, kada će krenuti njegova misija povratka na vrh.

U nove izazove Novak će krenuti sa potpuno novim stručnim štabom, glavni trener mu je već poznato lice Andre Agasi, koji ga je pratio na Gren slem turnirima i kada je tu bio Marijan Vajda, fizioterapeut će biti Ulises Badio, dok će Italijan Marko Paniki biti zadužen za fizičku spremu.

"Ostalo je još tri mjeseca do povratka i sada smo i dalje u fazi pripreme muskulature, još nijesmo počeli sa specifičnim vježbama. Što se tiče lakta, na njemu radimo sporo, svjesno pokretanje zgloba. Bol još nije minuo, ali polako dodajemo vježbe koje bi mogle da pomognu. Ipak, napredak je očigledan i zaista nas raduje. Đoković je kao bolid Formule 1, tako da mislim da nema šta tu posebno da se popravlja sa fizičke strane. Naše je samo da sve povežemo i da ga vratimo na nivo prije povrede" - rekao je Italijan.

Kada je u pitanju prognoza vezana za nastavak karijere Đokovića, Paniki je jasan.

"Novak je i dalje nevjerovatan atleta, ali kako godine prolaze, tako je sve teže, i fizički i psihički. Jasno je da će sada praviti više pauza tokom sezone. Vjerujem, takođe, da će se vratiti i na prvo mjesto, ali će ipak za to trebati vremena. Uprkos problemima koje je imao, njegovo tijelo je i dalje "nedirnuto" i puno energije", kaže on.

Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.