Provjerite ko ulazi na vaš Facebook profil
Ilustracija

Ako sumnjate evo načina da provjerite

Provjerite ko ulazi na vaš Facebook profil

Za one koji se često pitaju da li im neko luta po Facebook profilu već odavno postoji prosto rješenje za dolazak do odgovora.

Ukoliko makar i na trenutak sumnjate da na vaš Facebook profil, bez dopuštenja, ulazi još neko, možete to provjeriti u dva jednostavna koraka, kroz opcije vašeg Facebook profila.

Sve što trebate uraditi jeste otvoriti opciju Security, a potom Where You're Logged In (ili menaged active sessions) i tako ćete vidjeti s kojih IP adresa ste trenutno ulogovani na Facebook.

Ukoliko ste, primjera radi, boravili u Sarajevu ili nekom drugom gradu i na ovom popisu vidite baš taj grad, onda ste vjerovatno sigurni – možda se sami prijavili na Facebook koristeći lokalni wireless.

Ukoliko, pak, na listi postoji neki grad u kojem definitivno niste bili u navedenom terminu, onda vam je najbolja opcija promjene pristupnih podataka. Novi password riješit će problem, ali i pozvati na oprez prilikom narednog logovanja daleko od kuće.

Oprez, u svakom slučaju.

Radio Sarajevo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.