Crnogorski gitaristi ponovo u njujorškom Karnegi holu
Duo Bulatović Nikčević

Duo Bulatović Nikčević

Crnogorski gitaristi ponovo u njujorškom Karnegi holu

U čuvenom njujorškom Karnegi holu 25. oktobra odjekivaće note kompozicija crnogorskih gitarista. LeitmotivArts kuća iza koje stoje mnogobrojni kulturni i muzički događaji koji imaju za cilj promovisanje naših umjetnika u dijaspori, ponovo će predstaviti proslavljeni crnogorski gitarski duo koji čine dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević. Koncert, za koji već vlada veliko interesovanje, prikladno je nazvan “Montenegro Again”.

Duo Bulatović Nikčević  preko 25 godina nastupa kako pred domaćom tako i pred međunarodnom publikom predstavljajući svoje originalne kompozicije kroz koje se prožimaju jezici klasične i flamenko gitare. Iako njihova muzika varira u smislu karaktera, stila, ritma i tempa, originalne kompozicije sa njihovog najnovijeg albuma "Balkan, Mediteran, Orient", koji će se izvoditi na ovom koncertu, dijele zajedničku nit crnogorske tradicionalne muzike, filmske muzike kao i popularnih savremenih pokreta. Upravo taj kontrast i mješavina različitih stilova doprinosi tome da njihova muzika bude prihvaćena na svim meridijanima.

Povratak Bulatovića i Nikčevića u Karnegi hol dolazi nakon prošlogodišnjeg uspješnog debitovanja i objavljivanja najnovijeg albuma početkom ove godine. Tokom ljeta nastupali su u brojnim gradovima Crne Gore kao i u Italiji, Njemačkoj i Engleskoj.

Danijela Milić, osnivač LeitmotivArts-a, izjavila je najavljujući koncert da uspjeh prošlogodišnji predstavlja ostvarenje sna da predstavi muzičare iz Crne Gore na jednoj od najznačajnijih svjetskih scena.

"Reakcija raznovrsne međunarodne publike, višestruke ovacije i pozivi na bis svjedoče o kvalitetu nastupa kojim su osvojili srca Njujorčana. Željno isčekujem da čujem šta su Srdjan i Darko pripremili za predstojeći koncert koji obećava da će biti dinamičan i uzbudljiv."

Koncert produciraju LeitmotivArts uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku i Ministarstva kulture Crne Gore.

Koncert u Karnegi holu zakazan je za srijedu 25. oktobra u 20 časova. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.