Đorđević uoči finala Eurobasketa: Slovenija je apsolutni favorit
Aleksandar Đorđević

Đorđević uoči finala Eurobasketa: Slovenija je apsolutni favorit

Košarkaška reprezentacija Srbije sinoćnjom pobjedom protiv Rusije, rezultatom 87:79, izborila je finale Eurobasketa 2017, čija se završnica igra u Istanbulu. U finalu će se sastati sa Slovenijom za koju srbijanski selektor Aleksandar Đorđević tvrdi da je apsolutni favorit protiv njegovog tima.

“Ponosan sam i neizmjerno zahvalan ovim momcima koji nose dres reprezentacije i svima koji su dali doprinos zajedničkom uspjehu. Ovih 12 momaka nisu propustili nijedan trening od kada smo se okupili. Imali su veliku želju, veliku posvećenost radu, spremni da kroz sve to prihvate i teške dane da bi došli do ovoga. Igrači imaju najveću zaslugu za ovo, jer su napravili sjajnu hemiju među sobom. Oni su ratnici i pobjednici“, rekao je Đorđević.

Đorđević je Srbiju doveo do trećeg finala, nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine i Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru prošlog ljeta. Za Slovence smatra da igraju najbolju košarku na Eurobasketu i da su veliki favoriti u finalu.

“Znamo šta nas čeka. Igramo protiv najbolje ekipe na šampionatu. Igraju fenomenalnu košarku, punu talenta, tehnike, fizike, vica, ljepote na kraju krajeva. Na nama je da svim načinima odgovorimo na to. Nisu izgubili nijednu utakmicu na turniru. Već smo u svlačionici pričali o Sloveniji. Oni su apsolutni favoriti”, naglasio je Đorđević, prenose srbijanski mediji.

Finale Eurobasketa 2017 igraće se u nedjelju uveče u istanbulskoj dvorani ”Sinan Erdem” sa početkom u 20.30 sati. Prethodno će se od 16 sati u borbi za treće mjesto sastati Španija i Rusija. 

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.