Slovenija
Foto:AA

Eurobasket

Slovenija "košarkaški isprebijala" Španiju i plasirala se u finale

Košarkaška reprezentacija Slovenije je u polufinalu Eurobasketa u dvorani "Sinan Erdem" u Istanbulu savladala Španiju sa 92:72 i plasirala se u svoje prvo finale u istoriji.

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Igor Kokoškov rekao je da je njegova ekipa u polufinalnoj utakmici "košarkaški isprebijala" Španiju i da očekuje da će u finalu igrati protiv Srbije.

"Bez riječi sam kako su momci odigrali utakmicu, kakav pristup su imali. Isprebijali smo ih, košarkaški, ali igrali smo dobro i sa klupe, čitava ekipa. Znali smo gdje vrijeba opasnost, našli smo način da se borimo, odigrali smo baš zrelo", rekao je Kokoškov novinarima posle utakmice.

Slovenci su odličnom igrom dobili prvu dionicu meča sa 25:19.

Španija se u drugoj četvrtini donekle uspjela vratiti u igru i slaviti sa 26:24, pa se na odmor otišlo kod rezultata 49:45 za Sloveniju.

Slovenija je i u nastavku nastavila s dobrom igrom, te je treću četvrtinu dobila s visokih 24:12 i već tada imala značajnu prednost pred posljednju dionicu.

Posljednjih deset minuta je pripalo Sloveniji i to rezultatom 19:15, za konačnih 92:72 i finale Eurobasketa.

U dresu Slovenije su najefikasniji bili Goran Dragić s 15 i Luka Dončić s 11 poena, dok je kod Španaca najbolji bio Pau Gasol sa 16 poena.

Slovenija će se u finalu sastati s boljim iz meča Rusija-Srbija, koji je na programu u petak od 20.30 sati.

Utakmice za treće mjesto i finale na programu su u nedjelju, 17. septembra u dvorani "Sinan Erdem" u Istanbulu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.