Srbija u polufinalu Eurobasketa
Foto: fiba.com

U petak protiv Rusije

Srbija u polufinalu Eurobasketa

Srbija je posljednji polufinalista Eurobasketa. “Orlovi” su ubjedljivo savladali Italiju 83:67 i igraće u petak protiv Rusije od 20.30 za plasman u finale prvenstva Evrope.

Italijani su bolje počeli, vodili 5:0, a Srbija je tek poslije četiri minuta dala prvi koš.

Do kraja prve dionice ekipa Saše Đorđevića uspjela je da preokrene na 18:17, a onda u drugoj četvrtini odigra mnogo bolje i sa plus 11 ode na odmor.

Italijani su očekivani najveći broj poena postigli u šutu za tri, koji je u drugom poluvremenu potpuno izdao “azure”, pa se pitanje pobjednika nije postavljalo ni u jednom trenutku.

Srbija je lako privela utakmicu kraju i došla u priliku da se revanšira Rusiji za poraz u grupnoj fazi Eurobasketa.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 22 poena, Milan Mačvan ubacio je 13, a Vladimir Lučić i Dragan Milosavljević po 11.

U redovima “azura” 18 poena Marka Belinelija, a 15 Luiđija Datomea.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.