Promenada saksofona i Dodir mora

Otvorena izložba, održan koncert

Promenada saksofona i Dodir mora

Uprkos lošim vremenskim prilikama, te izmještanju koncerta sa otvorenog bazena Luštice Bay u koncertnu dvoranu Muzičke škole Tivat, sinoćnje gostovanje beogradskog saksofonskog kvarteta „BG SAX 4“ u pratnji perkusioniste Aleksandra Radulovića prošlo je u izvanrednom raspoloženju i izvođača i publike.

Koncert "SaxoFone's promenade“ održan je u okviru XV Međunarodne radionice za duvačke instrumente koju u Tivtu priređuju NVO „Ars praesentia Boke Kotorske“ i tivatska Muzička škola uz podršku pokrovitelja među kojima je i Luštica Bay.

Saizlobe

Radionice za saksofoniste se pod vođstvom Bojana Vukelića održavaju od 9. do 15. septembra. Izražavajući žaljenje zbog toga što vremenski uslovi nijesu dozvolili da se koncert održi u Luštici Bay, Vukelić se zahvalio kompaniji što je omogućila da se njihovo učešće na radionici duvačkih instumenata, i uopšte koncert realizuju.

Ovo je šesta radionica kojom je rukovodio Vukelić, a ove godine polaznici su bili iz Tivta i Kotora.

„Svake godine nivo radionica je sve bolje i vodi ka tome da ćemo u jednom trenutku na primorju imati puno dobrih saksofonista. Ove godine radionica je bila upravo samo za djecu sa primorja. Najmlađa polaznica ima sedam godina. Rad sa njima je važan jer se u ovom uzrastu usađuje ljubav prema saksofonu i onda oni mogu mnogo da postignu. Nekoliko učenika je i sviralo večeras sa nama na koncertu“, izjavio je Vukelić. Nakon koncerta u holu škole održan je koktel.

Sastav„BG SAX 4“ čine eminentni saksofonisti školovani u zemlji i  instranstvu, a koji danas žive u Beogradu: Bojan Vukelić (sopran i alt saksofon), Maks Kočetov /Max Kochetov/ (alt saksofon), Kristijan Mlačak (tenor saksofon) i Ivan Stamenković (bariton saksofon). Na koncertu su svirali i polaznici radionice Filip Kovačević,Sergej Stojković i Matija Vučinović.

U Luštici Bay sinoć je otvorena i izložba novosadskog likovnog umjetnika Šandora Šlajfa, a umjetnik se predstavio slikama sa motivima mora – sa fokusom na brodove i na brodska pristaništa. Među slikama koje će publika moći da pogleda su „Starac i more“, „Kud plovi ovaj brod?“, „Pogled sa palube“, „Osvajači“, „Ples na vodi“ i druge.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.